Nie tylko dla sołtysowej
Palce lizać
Podsumowanie IX Europejskiego Kongresu Samorządów w Mikołajkach
Palce lizać
Palce lizać
Palce lizać
Słodkości w wersji „mini”
Makaron z pesto z bobu
Makaron sprawdza się szczególnie latem, kiedy przygotowując go nie musisz stać godzinami w kuchni, bo przyrządza się go błyskawicznie. Przekonaj się sama!
Makaron z pesto z bobu
− 40 dag bobu,
− 30 dag makaronu,
− 150 ml oliwy z oliwek,
− 3 ząbki czosnku,
− 2 łyżki prażonego sezamu,
− 1 łyżka posiekanej świeżej bazylii,
− sól i pieprz.
Bób ugotuj. Kilkanaście sztuk zostaw w całości, a resztę przełóż do wysokiego naczynia, dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną bazylię, połowę sezamu i wlej oliwę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i zmiksuj. Makaron ugotuj al dente w osolonej wodzie, odcedź, przełóż do miski i wymieszaj z pesto. Makaron przełóż na talerz, posyp prażonym sezamem i obłóż bobem.
REKLAMA:
tel. 797 901 123
tel. 797 901 118
reklama@gazetasolecka.pl
tel./fax. 63 243 84 61
solecka@poczta.wp.pl
PRENUMERATA:
tel./fax. 63 243 84 61
tel. 797 901 118
solecka@poczta.wp.pl