• Zobacz więcej
Laureaci Konkursu Sołtys Roku 2019 wybrani!

Laureaci Konkursu Sołtys Roku 2019 wybrani!

Na posiedzeniu w dniu 18 czerwca 2020 roku Kapituła Konkursu „Sołtys Roku” wyłoniła laureatów 18. edycji Konkursu „Sołtys Roku”. Równorzędne...

Dziś i jutro polskiego rolnictwa

Dziś i jutro polskiego rolnictwa

O tym, jaki jest stan polskiego rolnictwa, jakie w nim zaszły zmiany od naszego wejścia do UE i z jakimi problemami ono się boryka oraz jakie...

Najciekawsze Wsie z certyfikatami!

Najciekawsze Wsie z certyfikatami!

Dziesięć wsi odebrało certyfikaty uczestnictwa w Sieci Najciekawszych Wsi. Są to miejscowości gminne: Gniewino, Istebna, Jemielnica oraz wsie:...

  • Laureaci Konkursu Sołtys Roku 2019 wybrani!

    Laureaci Konkursu Sołtys Roku 2019...

  • Dziś i jutro polskiego rolnictwa

    Dziś i jutro polskiego rolnictwa

  • Najciekawsze Wsie z certyfikatami!

    Najciekawsze Wsie z certyfikatami!

7 2020

TRAINER baner-450-x-100-mm 2

superdeoa

6H1CK1De

agrotech 2020 zmiana terminu

akte2

Wielkanocne śniadanie

swieta20

Jest posiłkiem obfitującym w różnorodne potrawy z jaj oraz mięs, a także desery z dodatkiem bakalii i orzechów. Oprócz tradycyjnych jajek w majonezie, w sosie chrzanowym i sałatki jarzynowej przygotuj też takie potrawy, które zaskoczą smakiem.
Pasta jajeczna w cukinii:
− 10 podłużnych plastrów cukinii,
− 4 jajka,
− pęczek szczypiorku,
− 3 łyżki oliwy,
− sól i pieprz.
Patelnię grillową posmaruj oliwą i przyrumień cukinię z obu stron. Posiekany szczypior wraz z ugotowanymi na twardo jajkami wrzuć do miski, wlej 2 łyżki oliwy, dopraw solą, pieprzem i wymieszaj. Plastry cukinii obficie posmaruj pastą jajeczną, każdy zwiń w rulonik i zepnij ozdobną wykałaczką.