gits2
Sołtysi uhonorowani w Senacie

Sołtysi uhonorowani w Senacie

Dwunastu sołtysów z całej Polski, którzy uzyskali tytuł Sołtysa Roku 2016 w piętnastej edycji konkursu Gazety Sołeckiej i KSS oraz sołtys –...

"Poradnik radnego i sołtysa"

– doskonały  prezent na Dzień Sołtysa Możesz zamówić pod tym adresem : zamówienie

Uwaga! Zmiana adresu redakcji!

Uwaga! Zmiana adresu redakcji!

Nowy adres:„Gazeta Sołecka”ul. Puławska 3 lok. 2,  02-515 Warszawa

  • Sołtysi uhonorowani w Senacie

    Sołtysi uhonorowani w Senacie

  • "Poradnik radnego i sołtysa"

  • Uwaga! Zmiana adresu redakcji!

    Uwaga! Zmiana adresu redakcji!

9 2017

croute

STYLBET reklama maa
baner int 450-x-100px internetowy

 

akte2

Dżem z cukinii i pomarańczy

mus

− 2,5 kg cukinii,
− 4 pomarańcze,
− 2 galaretki pomarańczowe,
− 3 łyżeczki kwasku cytrynowego,
− 80 dag cukru,
− skórka otarta z dwóch pomarańczy.
Cukinie obierz, usuń pestki i pokrój w kostkę. Zasyp cukrem i odstaw na 12 godzin. Potem wraz z sokiem przełóż do garnka i gotuj, aż będzie miękka – ok. godziny. Dodaj miąższ z pomarańczy i na małym ogniu gotuj jeszcze kilkanaście minut, aż masa zacznie gęstnieć. Garnek zdejmij z ognia, a po chwili dodaj galaretki, kwasek i skórkę startą z dwóch pomarańczy. Dokładnie wymieszaj. Dżemem napełnij wcześniej wyparzone słoiki, zamknij i pasteryzuj około 15 min.

EK
Gazeta Sołecka, Nr 9(297)