mntr2017
Startuje 16 edycja Konkursu „Sołtys Roku”!

Startuje 16 edycja Konkursu „Sołtys Roku”!

Już od 1 stycznia 2018 r. można nadsyłać zgłoszenia do Konkursu „Sołtys Roku 2017”. Karta złoszeniowa - plik .doc Regulamin konkursu - plik...

Od podstaw

Od podstaw

Dobiegał koniec 1992 roku. Pracowałam wtedy w redakcji ogólnopolskiej, wysokonakładowej i opiniotwórczej gazety „Nowy Świat” z siedzibą w...

Uwaga! Zmiana adresu redakcji!

Uwaga! Zmiana adresu redakcji!

Nowy adres:„Gazeta Sołecka”ul. Puławska 3 lok. 2,  02-515 Warszawa

  • Startuje 16 edycja Konkursu „Sołtys Roku”!

    Startuje 16 edycja Konkursu „Sołtys...

  • Od podstaw

    Od podstaw

  • Uwaga! Zmiana adresu redakcji!

    Uwaga! Zmiana adresu redakcji!

gru2017

STYLBET reklama maa
baner int 450-x-100px internetowy

Eko tech 450x100 web

agrotech las 450x100

superdeoa

 

akte2

Dżem z cukinii i pomarańczy

mus

− 2,5 kg cukinii,
− 4 pomarańcze,
− 2 galaretki pomarańczowe,
− 3 łyżeczki kwasku cytrynowego,
− 80 dag cukru,
− skórka otarta z dwóch pomarańczy.
Cukinie obierz, usuń pestki i pokrój w kostkę. Zasyp cukrem i odstaw na 12 godzin. Potem wraz z sokiem przełóż do garnka i gotuj, aż będzie miękka – ok. godziny. Dodaj miąższ z pomarańczy i na małym ogniu gotuj jeszcze kilkanaście minut, aż masa zacznie gęstnieć. Garnek zdejmij z ognia, a po chwili dodaj galaretki, kwasek i skórkę startą z dwóch pomarańczy. Dokładnie wymieszaj. Dżemem napełnij wcześniej wyparzone słoiki, zamknij i pasteryzuj około 15 min.

EK
Gazeta Sołecka, Nr 9(297)