gits2
Od podstaw

Od podstaw

Dobiegał koniec 1992 roku. Pracowałam wtedy w redakcji ogólnopolskiej, wysokonakładowej i opiniotwórczej gazety „Nowy Świat” z siedzibą w...

"Poradnik radnego i sołtysa"

– doskonały  prezent na Dzień Sołtysa Możesz zamówić pod tym adresem : zamówienie

Uwaga! Zmiana adresu redakcji!

Uwaga! Zmiana adresu redakcji!

Nowy adres:„Gazeta Sołecka”ul. Puławska 3 lok. 2,  02-515 Warszawa

  • Od podstaw

    Od podstaw

  • "Poradnik radnego i sołtysa"

  • Uwaga! Zmiana adresu redakcji!

    Uwaga! Zmiana adresu redakcji!

11 2017

STYLBET reklama maa
baner int 450-x-100px internetowy

superdeoa

 

akte2

Wielkanocny pasztet

pieczo

Tym razem zamiast żurku, białej kiełbasy i tradycyjnego pasztetu coś dla miłośników innych smaków. Na tegoroczne święta przygotuj przepyszny  bezmięsny pasztet z jajek.

Pasztet jajeczny
- 10 jajek ugotowanych na twardo,
- 2 jajka surowe,    
- 2 pory,
- 1/2 pęczka natki pietruszki,
- 3 łyżki startego żółtego sera,
- 3 łyżki masła,
- 3 łyżki tartej bułki,
- szczypta suszonego rozmarynu,
- szczypta gałki muszkatołowej,
- sól i pieprz.

Pory oczyść, umyj pod bieżącą wodą, pokrój w krążki i podduś na maśle. Ugotowane jajka obierz, pokrój w średnią kostkę i wymieszaj z porami, posiekaną natką pietruszki, żółtym serem, surowymi jajkami oraz dwiema łyżkami tartej bułki. Dopraw solą, pieprzem, rozmarynem i gałką muszkatołową. Małą foremkę keksową wysmaruj masłem i wysyp tartą bułką. Nałóż masę, wyrównaj wierzch i zapiekaj ok. 35−40 minut w temperaturze 185 °C.

Ada