mntr2017
Sezon inwestycji drogowych rozpoczęty

Sezon inwestycji drogowych rozpoczęty

Dzięki dofinansowaniu ze źródeł zewnętrznych, spoza gminnych budżetów, mieszkańcy wielu gmin w Polsce będą mogli poruszać się lepszymi...

Agrotech w zimowej aurze

Agrotech w zimowej aurze

Od 16 do 18 marca w Kielcach odbywały się XXIV Międzynarodowe Targi Techniki Rolniczej Agrotech, jedna z największych w Europie imprez...

Laureaci Konkursu „Sołtys Roku 2017”

Laureaci Konkursu „Sołtys Roku 2017”

Znamy już laureatów 16. edycji ogólnopolskiego Konkursu „Sołtys Roku”. Kapituła Konkursu pod przewodnictwem redaktor naczelnej „Gazety...

  • Sezon inwestycji drogowych rozpoczęty

    Sezon inwestycji drogowych rozpoczęty

  • Agrotech w zimowej aurze

    Agrotech w zimowej aurze

  • Laureaci Konkursu „Sołtys Roku 2017”

    Laureaci Konkursu „Sołtys Roku 2017”

kw2018

Autostrada450x100px

baner int 450-x-100px internetowy

superdeo

 

akte2

Wielkanocny pasztet

pieczo

Tym razem zamiast żurku, białej kiełbasy i tradycyjnego pasztetu coś dla miłośników innych smaków. Na tegoroczne święta przygotuj przepyszny  bezmięsny pasztet z jajek.

Pasztet jajeczny
- 10 jajek ugotowanych na twardo,
- 2 jajka surowe,    
- 2 pory,
- 1/2 pęczka natki pietruszki,
- 3 łyżki startego żółtego sera,
- 3 łyżki masła,
- 3 łyżki tartej bułki,
- szczypta suszonego rozmarynu,
- szczypta gałki muszkatołowej,
- sól i pieprz.

Pory oczyść, umyj pod bieżącą wodą, pokrój w krążki i podduś na maśle. Ugotowane jajka obierz, pokrój w średnią kostkę i wymieszaj z porami, posiekaną natką pietruszki, żółtym serem, surowymi jajkami oraz dwiema łyżkami tartej bułki. Dopraw solą, pieprzem, rozmarynem i gałką muszkatołową. Małą foremkę keksową wysmaruj masłem i wysyp tartą bułką. Nałóż masę, wyrównaj wierzch i zapiekaj ok. 35−40 minut w temperaturze 185 °C.

Ada